Μεσαιωνική Καστροπολιτεία Μονεμβάσιας – Επίσκεψη σε Οινοποιείο και Οινογνωσία

Εκδρομές / Μονεμβασιά Γύθειο / Μεσαιωνική Καστροπολιτεία Μονεμβάσιας – Επίσκεψη σε Οινοποιείο και Οινογνωσία

Στην περιήγησή μας επισκεπτόμαστε την Κάτω Πόλη της Καστροπολιτείας  με τις σημαντικές εκκλησίες,  τον Φάρο, τα πανύψηλα τείχη, τις παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες και οικόσημα που δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.  Στην συνέχεια, με όσους από εσάς το επιθυμούν, ανεβαίνουμε στην Άνω Πόλη, ως την εκκλησία της Αγίας Σοφίας απολαμβάνοντας την  θέα της πόλης από ψηλά και το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους .  Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για  χαλάρωση, ψώνια και  καφεδάκι. 

Στην περιοχή της Μονεμβάσιας η επίσκεψη σε οινοποιείο επιβάλλεται! 

 Ήδη από 13ο αιώνα η Μονεμβάσια φημίζεται για τα κρασιά της και κυρίως το λευκό γλυκό κρασί malvasia , το «ευγενές»  κρασί που εμπορεύονταν οι Ενετοί και Γενουάτες έμποροι και για πολλούς αιώνες αποτέλεσε κύρια πηγή πλούτου για την πόλη. 

 Στο οινοποιείο που θα επισκεφτούμε θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε 4 βραβευμένα κρασιά της περιοχής (1 ροζέ ξηρό, 1 ερυθρό ξηρό, 1 λευκό ξηρό και 1 λευκό φυσικώς γλυκύ – το πασίγνωστο Malvasia),  τα οποία συνοδεύονται με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα (vegetarian/ vegan επιλογές κατόπιν ενημέρωσης). Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύντομη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. 

Επιστροφή στην Σπάρτη.