Αρχαία, Ρωμαική & Βυζαντινή Σπάρτη

Σπάρτη - Μυστράς / Αρχαία, Ρωμαική & Βυζαντινή Σπάρτη

Άγαλμα Βασιλιά Λεωνίδα – Ακρόπολη Αρχαίας Σπάρτης – Τρίκογχος Ναός( 10ος αιώνας) – Υστερορωμαϊκά και Βυζαντινά Λουτρά – Σταυροειδής εγγεγραμμένος με τρούλο Ναός (τέλη 10ου αιώνα) – Κενοτάφιο του Βασιλιά Λεωνίδα(Λεωνιδαίον) – Ιερό Μενελάου και Ωραίας Ελένης (Μενελάιον)*.

Σε αυτή την περιήγηση έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ιστορική και οικιστική συνέχεια της πόλης της Σπάρτης  από τους αρχαίους χρόνους ως και τους Βυζαντινούς ( και βέβαια τους σύγχρονους). 

Ξεκινώντας από το Άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, μπροστά στο στάδιο της σύγχρονης πόλης, θα επισκεφτούμε το λόφο της Ακρόπολης της Αρχαίας Σπάρτης και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ανάμεσα σε αρχαία, ρωμαϊκά και βυζαντινά δημόσια κτίρια και ναούς , όπως το «Κυκλοτερές Οικοδόμημα», το Ιερό της Αθηνάς Χαλκιοίκου, το Θέατρο, την Ρωμαϊκή Στοά και την «Βασιλική του Οσίου Νίκωνος», ζωντανή απόδειξη της συστηματικής  κατοίκησης και χρήσης του λόφου της Ακρόπολης και της γύρω περιοχής εδώ και σχεδόν 3.000 χρόνια. 

Στη συνέχεια  και μετά από ολιγόλεπτο περπάτημα,θα επιστρέψουμε στον πολεοδομικό ιστό της Σύγχρονης πόλης για να επισκεφτούμε τους δύο βυζαντινούς Ναούς του 10ου αιώνα, τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά Λουτρά και το Λεωνιδαίον.  

Η βόλτα μας τελειώνει λίγο έξω από την πόλη της Σπάρτης (10’ με το αυτοκίνητο),  στο Ιερό του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης με την ανυπέρβλητη θέα προς την Σπάρτη και την οροσειρά του Ταϋγέτου. Μην το χάσετε!  

Προσφέρουμε υπηρεσίες τουριστικού συνοδού. Αν επιθυμείτε υπηρεσίες τουριστικού ξεναγού(με επιπλέον χρέωση), παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.