Μάνη – Κλασική Ομορφιά

Χερσόνησος Μάνης / Μάνη – Κλασική Ομορφιά

Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη – Μονή Δεκούλων – Λιμένι

(από Μάιο έως και Σεπτέμβριο, δυνατότητα για φαγητό ή/και μπάνιο στο τέλος της περιήγησης) 

Η επίσκεψή μας στο  Σπήλαιο «Βλυχάδα», ένα από τα πιο όμορφα λιμνοσπήλαια στον κόσμο,  περιλαμβάνει  περιήγηση περίπου 30 λεπτών με βάρκα (παρέχονται σωσίβια ) μέσα από δαιδαλώδεις μυστηριακούς χώρους, στολισμένους με πανύψηλους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που καθρεφτίζονται στο νερό. Στη συνέχεια, 10’ περπάτημα στο χερσαίο κομμάτι του σπηλαίου μας οδηγεί  στην έξοδο. 

Επόμενος προορισμός μας η Αρεόπολη, η «καρδιά της Μάνης», άρρηκτα συνδεδεμένη με την Νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας, αφού από εδώ ξεκίνησε το 1821 η Επανάσταση κατά των Οθωμανών που μετέπειτα οδήγησε στην σύσταση του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους . Στον  περίπατό  μας στα πλακόστρωτα σοκάκια θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικά πέτρινα πυργόσπιτα  και εκκλησίες της Μανιάτικης αρχιτεκτονικής, να μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ιστορία και τις παραδόσεις της και  να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές. 

Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Μονή και τον ιδιωτικό ναό της οικογένειας  Δεκούλων, απόγονων της γνωστής οικογένειας των Μεδίκων της Φλωρεντίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σ την ιστορία της οικογένειας και του ναού, να απολαύσουμε τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και την εκπληκτική θέα προς τον κόλπο του Οιτύλου, το «μπαλκόνι» της Ανατολικής Μάνης. 

Τελευταία στάση μας το Λιμένι, μικρό, γραφικό λιμανάκι και  επίνειο της Αρεόπολης. Πετρόκτιστα  πυργόσπιτα, γαλαζοπράσινα νερά, καλαίσθητα εστιατόρια και ταβερνάκια και ένα ηλιοβασίλεμα που σου κόβει την ανάσα! 

Επιστροφή στην Σπάρτη.