Εναλλακτική Μάνη

Χερσόνησος Μάνης / Εναλλακτική Μάνη

Σπήλαια Διρού – Περιήγηση με άλογα σε Μανιάτικο Παραδοσιακό Οικισμό – Αρεόπολη – Λιμένι 

(από Μάιο έως και Σεπτέμβριο, δυνατότητα για φαγητό ή/και μπάνιο )

Αγαπάτε τα άλογα ή θέλετε να έχετε μια πρώτη επαφή εσείς και τα παιδιά σας ; Αυτή η περιήγηση είναι φτιαγμένη για εσάς! 

 Η βόλτα μας ξεκινά με μια ασυνήθιστη βαρκάδα , διάρκειας  περίπου μισής ώρας, στο λιμνοσπήλαιο Βλυχάδα, στον Διρό. Τα χρώματα και οι σχηματισμοί των σταλακτιτών και σταλαγμιτών είναι εντυπωσιακά. Θα έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε την «Λίμνη των Νεράιδων», τον «Μεγάλο Ωκεανό», την «Κόκκινη Αίθουσα» και τις «Ηράκλειες Στήλες» . Αφού περπατήσουμε το χερσαίο κομμάτι  του σπηλαίου προς την έξοδο, μήκους 300μ., αναχωρούμε για μια άλλη περιήγηση  με άλογο, σε κοντινό παραδοσιακό οικισμό. Κατά την περιήγηση, διάρκειας  1 ώρας περίπου, θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ιστορία και αρχιτεκτονική της περιοχής και φυσικά για …άλογα! Ο έμπειρος εκπαιδευτής  και συνοδός μας θα λύσει όλες σας τις απορίες! 

Επόμενη στάση μας η Αρεόπολη,  η πόλη του θεού Άρη και ιστορική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μάνης:  πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινοι πύργοι και οχυρωματικά πυργόσπιτα, ιστορικές εκκλησίες μα και όμορφες γραφικές γωνιές για να απολαύσουμε τον καφέ μας .  

Η περιήγησή μας τελειώνει στο πασίγνωστο Λιμένι, εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το γαλάζιο της θάλασσας. Το μικρό φυσικό λιμανάκι με τα πεντακάθαρα νερά αποτελεί το επίνειο της Αρεόπολης. Εντυπωσιάζουν οι δυο πύργοι της οικογένειας Μαυρομιχάλη. 

Επιστροφή στη Σπάρτη.